Vinterekspedisjon i Skarvheimen

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet?

I mars har Fjellboms og Geiterygghytta igjen gleden av å invitere til vårt populære vinterkurs. Her får du prøvd deg med pulk og vintertelt, men også varm dusj og deilig mat på Geiterygghytta.

Vinterekspedisjon i Skarvheimen er for deg som har litt erfaring fra før, men har lyst til å utfordre deg selv til en natt i telt på vinteren. Vil du lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet, men setter samtidig pris på god mat og å sitte foran peisen?

I løpet av en langhelg får du lære om alt fra hvilket utstyr og klær du bør ha med deg til hvordan man graver nødly og navigerer i vinterfjellet. Du lærer også hvordan du unngår snøskred og lager mat på primus. Ikke minst får du lære og oppleve hvordan man gjennomfører en komfortabel og trygg natt i telt, selv om været kanskje skulle være litt ruskete. Den svært erfarne fjellguiden Kjell Jonsson fra Fjellboms er hovedinstruktør. Og selvfølgelig skal vi på tur!

Vi tilbringer to netter på koselige Geiterygghytta. Der nyter vi ikke bare en varm dusj og peisvarme, men deilig hjemmelaget mat og hyggelig vertskap.

Booking

Booking og spørsmål om kost og losji sendes på e-post til geiteryggen@dntoslo.no. Oppgi navn på kurset og dato ved bestilling.

Spørsmål om selve kurset kan sendes til post@fjellboms.no
Vilkår for deltagelse på kurset kan du lese mer om her

Torsdag 10.mars

Fra parkeringsplassen ved fylkesvei 50 er det ca 5 km å gå langs kvistet rute til Geiterygghytta. Bagasjetransport er inkludert i kursavgiften for de som ønsker det. Se punktet Transport for øvrige detaljer.

Vi møtes på hytta og spiser felles middag kl 19. Etter middag har vi sosial samling i peisestua med presentasjon og informasjon om kurset.

Fredag 11.mars

Etter en god frokost, der vi også smører en solid matpakke, pakker vi oss ferdige i pulker. Så legger vi ut på vår mini-ekspedisjon! Det blir noen motbakker opp fra Geiterygghytta, men det er vel verdt kreftene da utsikten er fantastisk. Terrenget er variert, og blir etter hvert mer lettgått. Vi går i retning Kyrkjedøri hvor vi finner en egnet teltplass. Der lærer vi om å etablere teltplass og teltrutiner vinterstid. Her vil du også få lært deg å fyre primus.

Hvis været tillater det går vi videre fra teltplassen vår, til Kyrkjedøri. Vi går med lett oppakning fra teltplassen vår. Retur samme vei tilbake til basecampen vår.

Tilbake ved teltene lager vi felles middag på primus, før vi kryper ned i soveposene våre og får en varm og god natts søvn. Dere lærer selvfølgelig hvordan dere får det til.

Lørdag 12.mars

Etter en god natt i teltet er det på tide med en solid frokost. Vi fyrer opp primusen og lager felles frokost med rykende varm kaffe!

Deretter pakker vi sammen teltleiren og setter kursen tilbake til Geiterygghytta. Denne dagen blir det mer nedover enn oppover, så det går litt raskere. På hytta venter Trine Marie og Ole Martin med varm suppe! Der blir det mulig å skifte og hvile litt, før vi fortsetter med kurs i nærheten av eller inne på hytta.

Vi lærer om nødbivuakk (vi skal grave oss ned i tide), vurdering av islagte vann og navigasjon. Kunnskap om skred er viktig! Vi skal lære oss hvordan vi unngår å bli tatt av skred, og hva vi gjør hvis vi skulle bli tatt. Er været ruskete tar vi teori om bekledning og utstyr innendørs.

Vi rekker en dusj og noe godt å drikke, før vi spiser en 3-retters middag kl 19. Resten av kvelden koser vi oss i peisestua.

Søndag 13.mars

Etter nok en god frokost rekker vi en kortere tur i området eller tid til å gå gjennom de elementene vi eventuelt ikke fikk tid til på lørdagen. Vi spiser matpakka vår i solveggen på hytta, slik at vi er klare til hjemreise senest kl 15.

Man følger på egen hånd kvistet løype tilbake til parkeringsplassen. Bagasjen kan bli fraktet.

Transport

Det enkleste er å kjøre egen bil til parkeringen vest av Geiteryggtunnellen. Veibeskrivelse finner du her. Vi oppfordrer til å reise miljøvennlig, og hjelper gjerne med å koordinere samkjøring.

Krav og utstyr

Deltagerne må ha grunnleggende skiferdigheter. Fjellski med stålkanter er å anbefale. Følg DNTs pakkeliste for vinter.

Du må være utrustet for en natt i telt. Lån av ekspedisjonstelt er inkludert, men du må selv stille med liggeunderlag og sovepose. Vi anbefaler å ta med ett ikke-oppblåsbart- og ett oppblåsbart liggeunderlag.

Skulle det være sikkerhetsutstyr du mangler, for eksempel snøspade eller vindsekk, ta kontakt, så får du låne dette uten ekstra kostnad. Ved manglende sikkerhetsutstyr vil du kunne bli nektet deltagelse.

God vinterpose og liggeunderlag kan leies av Fjellboms. Er det øvrig utstyr du mangler – ta kontakt, så ser vi hva vi kan hjelpe med.

Deltagerne gis også en eksklusiv 30% rabattkode hos halite.no.

Pris

Prisen inkluderer, hvis ønskelig, bagasjetransport mellom parkeringen og hytta, to overnattinger i 4-sengsrom, en natt i vintertelt, alle måltider, guiding og instruksjon, samt lån av fellesutstyr (pulker, brennere, telt, etc.). Annen drikke enn vann, snacks og lignende betales av den enkelte i tillegg.

Reise er ikke inkludert i prisen, og organiseres av den enkelte.

Pris DNT-medlem: 4,600,-
Pris ikke-medlem: 5,250,-

Ikke medlem?Meld deg inn her

Booking

Booking og spørsmål om kost og losji sendes på e-post til geiteryggen@dnt.no. Oppgi navn på kurset og dato ved bestilling.

Spørsmål om selve kurset kan sendes til post@fjellboms.no
Vilkår for deltagelse på kurset kan du lese mer om her

Vinterekspedisjon i Skarvheimen

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet? I mars har Fjellboms og Geiterygghytta igjen gleden av å invitere til vårt populære vinterkurs. Her får ...