Pinsetur: Historisk vandrerute Malmvegen – Langen-Røros

Dette arrangementet er over!

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i kombinasjon med unik kulturarv.  

Du kan lese rutebeskrivelse av Malmvegen hos ut.no. 

 

Malmveien, Historisk vandrerute fra Røros til Femundsmarka, åpnet i juni 2021. Den nye historisk vandreruta går gjennom et landskap med mange spor etter menneskeaktivitet. Turen starter i Røros som har en 333 år lang historie med gruvedrift. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og blir regnet som et av de viktigste kulturminnene i Norge. 

Innenfor en radius på om lag 44 kilometer hadde Røros Kobberverk retten til alle ressurser. Mineraler, skog og vann. I samme område finnes menneskespor som er langt eldre enn gruvedriften. Steinalderbosetninger, fangstgraver og samiske kulturminne. Dette er grunnlaget for den Historiske vandreruta. 

Ruta går fra Røros til Langen, men vi snur på flisa og går den motsatt vei – mot nord og til Røros. Stort sett, i alle fall. Siden Langen allerede var booket den dagen, så gjør vi det på denne måten:  

Fredag 3. juni 

Vi tar toget fra Oslo s til Røros kl. 14.02-19.35 og drosje videre nesten til Fjølburøsta. Vi må nok gå de siste to-tre kilometerene på vei som kan være litt for dårlig for biler.
Vi spiser et enkelt varmt måltid når vi kommer fram. Husk matpakke til togturen! 

Vi blir i to netter på Fjølburøsta. Den åpnet som selvbetjeningshytte sommersesongen 2021 og er en hytte som ligger på ei seter.  

Lørdag 4. juni 

I dag går vi etappen mellom hytta og Langen, og tar en annen, kortere vei tilbake. Dagen blir lang, ca. 25 km, men det er lettgått terreng og vi kan ha lite i sekken. Ca. 8 timers gåtid.

Søndag 5. juni 

I dag går vi til Marenvollen, ca. 15 km (5 timer). 

Mandag 6. juni  

Stasetappen – fantastisk å komme gående til Røros! Ca. 15 km (5 timer) i dag også. Vi rekker å se oss litt om i Røros og ta en matbit før vi setter oss på toget tilbake til Oslo kl. 16.19-22.02

Hvem passer turen for?

For deg mellom 46 og 66 år som er DNT-medlem med godt turhumør og er godt nok trent til å holde en fart på 3 km i timen på sti med sekk. Vi har satt en grense på 8 deltakere + 2 turledere. 

Mat og drikke

Turlederne synes det er viktig med god mat. Hyttene har matlagre, men siden vi slipper unna med å bære maten bare én dag, så tar vi med litt ekstra godsaker til felles middag. 

 • Middager: turlederne kjøper inn og fordeler – hold av plass i sekken!
  Si fra om det er noe du ikke kan spise!  
 • Lunsj/matpakker: hyttene har knekkebrød og pålegg, eller du kan ha med matpakker selv. 
 • Frokost: vi kommer til å lage felles havregrøt til frokost, men du kan velge noe annet selv. 
 • Drikke: vann finner vi, og på hyttene skal det være te, sjokolade, pulverkaffe og solbærtoddy.  

 

Arbeidsfordeling

Det er viktig at alle får lov til å bidra, så vi setter sammen team og har lister for arbeidsoppgavene.  

 

Utgifter:  

 • Alle kjøpe sine egne togbilletter, men vi spleiser på drosja.  
 • Vi gjør opp hver for oss de to DNT-hyttene.  
 • Turlederne kjøper inn til felles middag. Vi deler på utgiftene. 
 • Vi tar et depositum kr 300 siden vi handler inn felles mat. Når du melder deg på, vil du få opplysning om hvordan du betaler inn depositumet. Det er først når det er betalt at du anses som påmeldt. Vi tar et "sluttoppgjør" når turen er over. 
 • Melder du deg av mindre enn 14 dager før turstart, vi du likevel måtte betale for overnatting på hyttene. Du mister også depositumet.

Ta med:

Kart

Turkartet Røros - Ferangen 1:50.000 dekker hele ruta

 

Du kan lese mer om den dugnadsbaserte Vandregruppa i DNT Oslo 

 

 

Korona og smittevern:

DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Dersom endringer i smittevernregler vil gjøre det umulig å arrangere turen, vil den bli avlyst.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på frivilligorganisert fellesturer

 

 

 

Pinsetur: Historisk vandrerute Malmvegen – Langen-Røros

Denne turen er en av våre Historiske vandreruter. Et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, som gjør gamle ferdselsveier bedre kjent og mer brukt. De utvalgte rutene gir deg flotte friluftsopplevelser i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Anne Pernille Voll
 • Liselotte Krøger