Fire dager på ski fra Gjøvik til Skedsmokorset

Fellestur

Fra dato
20. februar kl. 10:45
Til dato
23. februar
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Voksne,
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land, Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)

Hadelandsåsene og Romeriksåsene i vinterdrakt, en flott skitur gjennom skoger og over åser med vakker utsikt! Dette er turen for deg som liker lange skiturer i vinterskogen 

Denne turen passer for dem som liker å bruke hele dagen på å være ute og gå lange skiturer. Vi går i jevnt og godt turtempo, men unner oss selvfølgelig tid til raster i det fri, eventuelt på serveringssteder underveis, og til å nyte utsikten. Man må altså ha erfaring med lange turer og med å bære noen kilo på ryggen.

Lørdag 20. februar: Tog Fra Oslo kl. 11.02 til Gjøvik kl 12.58, deretter maxitaxi et lite stykke opp i Hunndalen der løypa starter. Denne dager varmer vi opp med en skitur på ca 13km til Mæhlumsetra som eies av Vestre Toten Jeger og Fisk, men DNT Gjøvik og omegn disponerer også ett soverom og kjøkkenet her. Vi har reservert hele hytta, d.v.s. to soverom og stue i tillegg, så vi får god plass. Vi lager en god middag på hytta om kvelden.

Søndag 21. februar: Skitur fra Mæhlumsetra til Lygna (43,3 km). Vi starter i 9-tiden, for dette er den lengste etappen på turen. Vi følger Gjøvik-Oslo-løypa via Rørmyra, Solvoll og Glåmhaugen til Åstjern og så til Lygna. Her unner vi oss en natt i Rødstua som er en del av Lygnasæter hotell. Huset var Lygna Sag sin sagmesterbolig fra 1925, er restaurert i gammel stil, men med moderne fasiliteter. Rødstua har fire rom med plass til 11 gjester, to bad, toaletter, og det gamle kjøkkenet er felles oppholdsrom. Vi spiser middag og frokost på hotellets kafeteria.

Mandag 22. februar: Skitur fra Lygna til Råbjørnhytta (36,1 km). Vi satser på å komme avgårde ganske tidlig denne dagen også og fortsetter over Hadelandsåsen til Brovoll og inn i Romeriksåsen. Vel framme på Råbjørnhytta varmer vi opp i kaminen og lager vår egen middag.

Tirsdag 23. februar: Skitur fra Råbjørnhytta til Tæruddalen ved Skedsmokorset (37,5 km). Siste dagen fortsetter vi sørover forbi Råsjøstua og over Vardåsen før vi fortsetter til Årstadvangen, Ringdalshytta og til slutt Tæruddalen. Her avsluttes turen, og vi kan ta buss 341 og 400 til Oslo bussterminal.

Husk å ta med:

 • Mat til to frokoster pluss niste og "nødproviant"/snop til alle dagene. De som vil ha havregrøt til frokost på Mæhlumsetra og Råbjørnhytta, tar med nok havregryn, tørrmelk, eventuelt sukker, kanel etc.. til seg selv. Så lager vi grøt sammen.
 • Turlederne kjøper inn middagsmat til lørdag og mandag kveld. Dette fordeles i alle sekkene når vi møtes fredag.
 • Te, kaffe, eventuell annen drikke.
 • Termos
 • Varme klær og sitteunderlag til raster ute
 • Sovepose og putevar, fullt sengesett og/eller lakenpose med putevær. Mæhlumsetra har dyner og puter på DNT sitt soverom, men kun puter på de to andre rommene til jeger- og fiskerlaget. Turlederne anbefaler sovepose og putevar vinterstid i marka.
 • Hodelykt med ekstra batteri
 • Skismøring etter behov
 • Eventuelle innslag til felles hygge og underholdning om kveldene på hyttene er alltid velkomne!
 • Papirlommetørkle, antibac og munnbind til å bruke på tog, buss og taxi.

Utgifter: Vi spleiser på det de to middagene vi skal lage selv. Det er foreløpig ikke helt klart hvor mye overnattingene vil koste da vi blant annet kanskje blir flere enn 6 dersom smittevernsreglene endres. Dere vil få mer nøyaktig informasjon om dette i god tid før turen. Overnattingen på Lygnasæter hotell kommer anslagsvis til å koste et sted mellom kr. 650,- til 700,-.  Et depositum på kr 500,-  som dekker utgiftene til middag lørdag og mandag og noe av overnattingene på de to DNT-hyttene, betales til Kirsti Magelssen. Påmelding blir endelig bekreftet når depostumet er betalt. Hver enkelt vil få opplysninger om vippsnummer / kontonummer. Endelig sluttoppgjør gjøres ved slutten av turen. Påmeldingen regnes som bindende. Skulle du likevel bli forhindret fra å delta, er det viktig at du melder fra så raskt som mulig i tilfelle vi har noen på venteliste.  

Antall deltagere: 6 (inkludert turlederne)

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Du må være frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke være i karantene for å delta. Alle må ha god håndhygiene og holde god avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. Hold deg oppdatert på myndighetenes råd.

Har du spørsmål om denne turen? Send gjerne en epost til Kirsti Magelssen.

VELKOMMEN PÅ TUR!

 

Fire dager på ski fra Gjøvik til Skedsmokorset

Hadelandsåsene og Romeriksåsene i vinterdrakt, en flott skitur gjennom skoger og over åser med vakker utsikt! Dette er turen for deg som liker lange skiturer i vinterskogen  Denne turen passer ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Kirsti Magelssen
 • Albrecht Hofheinz