Mat og servering

Skjåk er et bugnende matfat av lokalt produserte råvarer og sterke mattradisjoner, dette ønsker vi at våre gjester skal få oppleve.

Vi benytter oss av lokalprodusert mat og lokale råvarer så langt det lar seg gjøre, fjellmat smaker rett og slett best!

Oves famile har lange tradisjoner innen kjøttforedling, onkelen og tanten hans eier og driver merkevaren "Mat frå Skjåk" hvor de   produserer kjøttkaku, karbonader, spekeskinke og Skjåkpølse for å nevne noe. Kvalitet og gode råvarer står i fokus når kjøttproduktene skal produseres. Det hele startet på 50-tallet med Oves bestefar Magnus Brenna da han fikk agentur på det tyske traktormerket Kramer, hester ble tatt i innbytte og foredlet til spekepølse som igjen ble solgt til lokalbefolkningen. I 1972 sluttet han å bruke hest i Skjåkpølsa og gikk over til svin og storfe. Oppskriften har ikke endret seg siden den gang. "Mat frå Skjåk" har vunnet flere medaljer i NM for kjøttprodukter, i 2018 fikk de gullmedalje for spekeskinka.

Skjåk har også lokale grønnsaksprodusenter Søre Hosar og Sygard Forberg , eggprodusenten Gudbrandsdalsegg og en helt egen mølle.

Lokal ølet Lomb får vi fra nabobygda Lom. 

Kultur og tradisjoner er til for å smakes!

Frokost:

Kl. 08.00 til kl 09.30

Middag:

Kl. 19.00


Er det mange gjester kan det bli to bordsetninger, en kl. 18.00 og en kl. 19.30.
Ved sen ankomst serverer vi mat frem til kl. 22.00.

Dagservering:

Sota kafeen er åpen fra 10.00 - 16.00