lokalmatopplevelsen på Sota

Foto: Lilleengen

Skjåk er et bugnende matfat av lokalt produserte råvarer og sterke mattradisjoner, dette ønsker vi at våre gjester skal få oppleve.

Vår filosofi er at våre gjester skal kunne nyte god mat og gode opplevelser i en historisk ramme.  Silje og Ove, vertskap på Sota Sæter

Ove, som er både vert og kokk på Sota, er utdannet innen kokkefaget og de tre siste sesongene har han brukt på å fordype seg i gamle kunster; Kreativiteten blomstrer og nye retter tar stadig form på kjøkkenet.  

Det er veldig personlig å servere mat som man lager selv, derfor serverer vi mat som vi kan stå inne for. Rettene våre har gjerne et lokalt og bærekraftig preg, og ettersom vi bor i et land med store forskjeller i årstider vil du oppleve at det som blir servert som oftest følger sesongene. 

Vi benytter lokale produsenter både på grønnsaker, kjøtt og egg og mange av de råvarene vi benytter hentes nede i bygda. 

Gjennom vår 5-retters meny vil flere av de lokale ingrediensene komme frem i hver og en av rettene. En av våre favoritter er gjømt potet, lag på lag med lokal potet og lokalprodusert salami servert med urteolje og parmesan, en rett med to lokale helter i sentrum. 

Du kan velge mellom tallerkenrett, 3-retters meny eller en fantastisk 5-retters meny! Med vanlig fullpensjon følger det med 3-retters meny, ønsker du noe annet - bestiller du det på forhånd! 

Frokost serveres:

Kl. 08:00 til kl 09:30

Middag serveres:

Fra kl. 19:00 

Når det er mange gjester kan det bli to bordsetninger.
Ved sen ankomst serverer vi mat frem til kl. 22.00. Fint om du tar kontakt, så holder vi maten varm.