velkommen til sota sæter dnt

Sota Sæter DNT er en over 100 år gammel seter med Breheimen Nasjonalpark rett utom dørstokken. Sota Sæter er et yndet mål for friluftselskende barnefamilier, det inngjerdete tunet skaper et trygt og lunt miljø og om sommeren kan man være heldig å treffe både kyr og geiter utenfor grinden.

Dersom du ønsker eget rom bør du bestille overnatting på forhånd. Har du ikke reservert rom, fortvil ikke her er det plass til alle.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

På Sota Sæter har vi 86 sengeplasser fordelt på 10 eventyrlige bygg, vi har også sovesal i eget hus.

Rommene våre er fordelt på 1-, 2-, 3-, 4- og 7-sengs rom.

Husk gyldig medlemsbevis

Ove og Silje Lilleengen er vertskap på Sota Sæter DNT

Adresse: Sotvegen 1279, 2693 NORDBERG

E-post: sota@dntoslo.no

KONTAKTINFO UTENOM SESONG

E-post: sota@dntoslo.no

Vertskapet er godt kjent i området og kommer gjerne med turtips og vær- og føremeldinger.

HISTORIE

En kommer ikke utenom Svein Kvitingen i Sota Sæter sin historie. Svein ble på mange måter en legende her på Sota, allerede i levende live. Han ble født i 1856.

Fordi Svein var så kjendt i fjellet, ble han etterhvert tatt mye i bruk til føring i fjellet både av turister og handelsreisende. Dette var grunnen til at DNT kontaktet han i 1894, og inngikk en avtale om losji og enkel servering hos han nede i Sveinstugu.

Etter denne tid drev Edvard Grimstad Sota, og flere hus ble etterhvert satt opp. Fra 1953 tok hans sønn, Torbjørn, over driften. Han var utdannet kunstsmed, og mye av smijernsarbeidet hans finnes fremdeles her på Sota. I 1989 kjøpte Berit og Gunnar Bugge stedet. Et omfattende restaureringsarbeid ble utført frem til 1994, da Den Norske Turistforening overtok Sota Sæter DNT.

Svein Kvitingen

Skoleklasser og lignende grupper

Sota Sæter DNT er et godt utgangspunkt for skoleturer, ta gjerne kontakt med vertskapet for å få nærmere informasjon om hvordan vi kan tilrettelegge for dere.