ny i dnt - knekk koden på hytta

Det kan være både spennende og litt skummelt å prøve noe nytt, men å bli medlem i DNT skal først og fremst være en god opplevels. For å hjelpe deg litt på vei har vi laget denne siden hvor vi har samlet en del tips som kan hjelpe deg å knekke koden på hytta .

Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Gyldig medlemsbevis er noe av det første vi spør deg etter når du skal sjekke inn på hytta så det er lurt å ha det lett tilgjengelig. Ta gjerne et "screenshot" om du har medlemsbevis på appen. Ikke medlem, ingen problem på Sota er alle velkommen. Husk at dersom du skal overnatte mer enn 2 døgn vil det lønne seg å bli medlem i DNT.

Internett på hytta, vi har dessverre ikke wifi her på Sota, mange opplever også å være uten telefondekning så det kan være lurt å gi beskjed til familie og venner før du kommer helt frem.

Inn- og utsjekk innsjekk er fra kl. 15.00 og utsjekk er senset kl. 12.00, ankommer du Sota senere enn kl.19.00 er det fint om vi får beskjed

Matservering, Frokost serveres kl. 08.00 - 09.30 , middag serveres kl.19.00. Dersom du ankommer Sota sent på kvelden er det mulig å få et varmt måltid frem til kl.22.00, vi liker godt å få beskjed på forhånd.

Niste og thermos, dette lager du selv i frokostsalen, vi har lagt frem matpapir og satt frem varmt vann og saft til thermosen, kaffe kan du også fylle om du heller ønsker det.

Rydding, etter at man er ferdig med en rett opplever du gjerne at sidemannen ønsker å ta tallerkenen din, det er helt normalt. Ved middagsbordet hjelper alle til med å rydde, tomme skåler og asjetter sendes til nærmeste ende. Etter frokosten pleier de aller fleste å sette fra seg tomme tallerkener, kopper og glass på ryddetrallen. Det blir frokostgjengen på Sota veldig glad for.

Utesko setter du fra deg i resepsjonen eller ute på trappen, her på Sota har vi gamle tregulv som vi ønsker å bevare. Det kan være lurt å ta med et par tøfler eller tykke sokker da det kan være litt gulvkaldt, spesielt på vinteren.

Sengetøy, alle sengene på Sota er redd opp med laken, dynetrekk og putevar, dette er ment som et beskyttelsestrekk og skal ikke soves i uten eget- eller leid sengetøy, eller lakenpose. Vi har alltid sengetøy og håndklær til utleie i resepsjonen dersom du har glemt å ta med eget. Overnatter du i mer enn to døgn er sengetøy inkludert i prisen. Av hygeniske årsaker er det dessverre ikke mulig å benytte sovepose inne på våre rom.

Før du legger ut på tur. Vi setter stor pris på om du forteller oss hvor du skal gå på tur, eventuelt hvilken hytte du skal besøke etter Sota, dette er for din egen sikkerhet i fjellet. Vi melder ifra til neste hytte at du er på vei, dette gir oss på hyttene en oversikt over hvem som befinner seg i fjellet til enhver tid.

Ikke bli forundret dersom vi spør deg hvilket utstyr du har med deg, dette gjør vi som et ekstra sikkerhetstiltak. Gjelder spesielt på lengre turer inn i Brehiemen og over til Jotunheimen.

Ingen skam å snu, været i fjellet kan fort forandre seg dersom dette skulle skje og du har mulighet til å snu, gjør det! Vi står klar på hytta til å ta imot deg, med varm mat og en god seng.

Skulle du få problemer i fjellet ikke nøl med å kontakte oss, vi er her for å hjelpe.

Føl deg som hjemme, som medlem i DNT eier også du en bit av Sota Sæter. Du har full tilgang til alle fellesrom her på Sota, spill og bøker finner du i skapet og i bokhylla i peisstugu, der finner du også siste utgave av Fjell og Vidde. Dersom du har lyst må du gjerne låne guitaren som henger på veggen.

Velkommen til Sota Sæter DNT!

Foto: Silje Lilleengen