Føring over Fortundalsbreen i sommer

Fortundalsbreen
Fortundalsbreen

Gladnyhet til alle som skal gå MASSIV: I sommer blir det føring over Fortunsdalsbreen.

Skal du til Breheimen i sommer? Vi har siden 24. juli hatt føring over Fortundalsbreen, som ligger på ruta mellom Sota Sæter og Nørdstedalseter. Opprinnelig skulle det være breføring fra 24.juli til 7.august, men etter mye interesse har vi sett oss nødt til å forlenge dette til 13. august.

Det er ikke satt opp faste klokkeslett for føringen, dette avtales direkte med Sota Sæter.

- Dette er et godt tilbud til alle de som vil legge ut på MASSIV, sier Jorunn Svingen som er bestyrer på Sota Sæter.

Stor interesse for ny langrute

Den nye langruta som går fra Sota Sæter i Breheimen til Haukeliseter på Hardangervidda har blitt tatt varmt imot. Hun er overveldet over alle som nå legger ut på det 350 kilometer lange eventyret i den norske fjellheimen.

- Jeg hadde håpet at det ville komme litt folk i løpet av sommeren som skulle prøve seg på MASSIV, men at det skulle komme folk her hver dag som legger ut på MASSIV, det hadde jeg rett og slett ikke turt å håpe på, forteller hun.

Det er Svingen som har vært primus motor for å blåse liv i langruta igjen.

- Det er så stas å se at folk legger ut på langtur igjen. Så jeg stempler MASSIV-kortene med glede. Det har vært den store snakkisen på hytta denne sommeren. Hver dag sitter gjestene og diskuterer ruta. Det er noe som varmer et gammelt bestyrerhjerte, avslutter hun.

Regnbue over Sota Sæter
Regnbue over Sota Sæter
Nørdstedalseter
Nørdstedalseter