Fersking på overnatting

Tid:

2. juni: Teorikveld i DNT Asker Turlag sine lokaler på Borgen,  kl. 18.00-21.00. Dette er en del av kurset, og det er viktig at alle deltar.

11. - 12. juni: Helgekurs med oppmøte lørdag kl. 10.00 og kurset avsluttes søndag kl.15.00.

Har du noe erfaring med dagsturer, men ikke har tatt steget til overnattingsturer? Eller ønsker du deg kunnskap om det å overnatte ute i skogen? Da er dette kurset for deg.

Kurset tar sikte på å gi kunnskap, trygghet, selvtillit og ikke minst inspirasjon til å komme deg ut i naturen på overnattingstur. Det er en fordel med litt kjennskap til tur fra tidligere, og vi anbefaler at du har deltatt på ferskingkurset (10-timerskurset) eller har tilsvarende friluftskunnskap.

Kurset går over 2 dager med overnatting ute i skogen. I tillegg er det en teorikveld omtrent en uke i forkant av selve kurset.

Kurssted: Kjekstadmarka

Temaer for kurset:

- Kart og kompass

- Valg og etablering av leirplass

- Overnatting i telt og DNT-hytte

- Allemannsretten

- Bålfyring

- Bekledning

- Mat på overnattingsturer

Mat: Det blir servert felles middag på lørdagen. Deltakerne tar selv med lunsj til begge dagene og frokost til søndagen, samt eventuell snacks. Kursleder tar også med kaffe og te.

Mer info: Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte. Vi vil være ute hele tiden. Det vil bli gjort nødvendige tilpasninger av kurset for å ivareta hensynet til smittevern.

Pris:  Kr. 400,- for medlemmer. Kr. 600,- for ikke-medlemmer

Vippses til DNT Asker Turlag i forkant av kurset # 58397     Meld deg inn her.

Utstyr: Du vil få en pakkeliste med nødvendig utstyr, som blir godt igjennom på teorikvelden i forkant av turen. Mangler du noe utstyr kan vi pårøve å låne noe av DNT. Si ifra til kursholdere hvis du ønsker å låne utstyr.

Fersking på overnatting

NB: Kurset består av en teorikveld (3 timer) samt overnattingstur i Kjekstadmarka. Tid: 2. juni: Teorikveld i DNT Asker Turlag sine lokaler på Borgen,  kl. 18.00-21.00. Dette er en del av kurset, og det er viktig ...