Mandagspadletur i mørket

Alternative datoer

13. desember 2021
Voksne, Ungdom
Fellestur, Padletur, Kajakk, Mørkepadling, Vinterpadling, Havkajakk, Hodelykttur
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Friluftshuset Sørenga , Vandregruppa
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Disse turene er satt opp for deg som vil utforske Indre Oslofjord i mørket, er medlem i DNT, mellom 16 og 30 år, og har Våttkort Havkajakk. Alle må ha med en egen hodelykt. Du trenger ikke ha erfaring fra tidligere mørkepadling.

Turene vil gå i nærområdet fra Sørenga eller ut mot Hovedøya. Fokus vil ligge på å utføre en trygg og spennende padletur, med trening på mørkepadlingsrutiner

Våtdrakter (Long Johns) til utlån for alle deltakere, forhåpentligvis er det også nok neoprensko og -votter til alle, men dette er ikke garantert. Ha med fullt skift, og padle med tykt ullundertøy, varm genser og vanntett jakke, samt hansker og lue.

Påmelding kreves og gjøres på knappen på høyre side som heter "Meld deg på!".

Pris
Dette arrangementet er gratis og tilbys deg som er medlem i DNT mellom 16 og 30 år med Våttkort.
Dette er mulig å få til takket være støtte fra Frifond og Oslo kommune.
Dersom du er mellom 30 og 45 år kan du også melde deg på - men da må du selv også leie kajakk på kajakkutleie.dntoslo.no (NB! Velg da startklokkeslett kl.15:00 og 3-timers leie, ettersom det ikke er mulig å leie uten turledere etter Friluftshusets stengetid kl.16:00)

Inkludert utstyr: Kajakk, åre, vest og spruttrekk, samt Long Johns-våtdrakt.

Turstart:
Klokken 17:00 ved Frilufthuset på Sørenga. Padlere vil være på vannet til klokka 17:30.

Turslutt
Etter planen klokken 20:00, men dette kan forskyves noe.

Krav til deltagelse
Deltakerne må være medlemmer i DNT mellom 16 og 30 år og ha Våttkort Havkajakk. Alle deltakere må være svømmedyktige.

Tips til personlig utstyr og bekledning

• Hodelykt (påbudt for å padle i mørket - lanterne kan lånes, men ikke garantert at man har til alle, så ta med egen)
  • Vind og vanntett jakke (eventuelt tørrdrakt/våtdrakt eller annet egnet padletøy til bruk i kajakk)
  • Varme klær og håndkle + ekstra klesskift, siden vi kan bli våte - ullundertøy er sterkt anbefalt!
  • Vanntette pakksekker/poser til lommebok, mobil og klesskift
  • God lue
  • Ekstra joggesko eller neoprensko (kan også lånes, men ikke sikkert det er nok til alle)
  • Ta med egen mat og drikke til eventuelt energipåfyll for turen (kanskje en termos med noe varmt)
  • Andre ting du trenger for å være komfortabel på tur en kveld (som kan være i minusgrader)
  • Hansker/votter er lurt for å unngå frosne fingre

Annet
Trenger du padleutstyr (eller hodelykt) kan dette kjøpes i Friluftshuset eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Spør vårt Tursenter
Har du spørsmål angående turen, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med Tursenteret på Sørenga:
Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 10.00 og kl 17.00 eller på e-post: juel.grande@dnt.no

Mandagspadletur i mørket