Topptursafari rundt Hemsedal eller Valdres

3. desember kl. 17:00
5. desember
Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, Filefjell, Dntfjellsport, Dntfjellsportoslo, Topptur, Hemsedal
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

På denne turen skal vi spenne på skifellene og utforske fjelltraktene som ligger rundt Hemsedal eller Valdres. I området finnes det mange flotte skitopper som tilbyr vakker utsikt og bra kjøring i variert terreng.

Forkunnskaper:

Dette er en alpin skitur, som betyr at du må beherske paralellsving eller telemarksving i kupert terreng under varierte snøforhold. Vi forventer at alle er fortrolige med bruk av skredutstyret sitt, gjerne ha tatt ett grunnlegende skredkurs alpint eller medbringer tilsvarende erfaring. Du bør i tillegg være i god nok form for å være ut på tur i varierende vintervær i 6-8 timer og gå 800-1000 høydemeter opp.

Turbeskrivelse:

Vi kjører fredag kveld til Hemsedal eller Vang/Filefjell der vi skal etablere vår base på en hytte med enkelt standard. Til hvilken av de to områder vi drar bestemmer vi ut av snøforholdene en uke før turen starter. Avhenig av vær og snøforholdene går vi lørdag en lang tur på en top, eller flere litt kortere turer i skogen der man ofte finner bedre snø. Søndag blir noenlunde det samme, men vi tilpasser turens lengde at vi når tilbake til Oslo ved et fornunftig klokkeslett (ca kl 8 med forbehold traffik). Vi sikter oss mot turmål der man kan ta et sporvalg som ikke krysser heng med helning over 30 grader eller andre terrengformasjoner som særlig kritisk i forhold snøkred (såkalte terrengfeller). Eksempler er Leinenøsi, 1609-toppen, Nibbi ved Hemsedal eller Skørsnøse, Kyrkjenøse, Smådalsfjellet ved Vang/Filefjell. Den endelige rute blir bestemt ut av vær og skredforhold.

Transport:

Vi skal reise med privatbiler fra Oslo. Med hensyn på miljø skal vi prøve å samkjøre så langt mulig, tanken er at vi kjøre med 2-3 biler i kl 17 tiden fra Oslo. Vi ønsker å ta en liten gjennomgang om turene fredag før vi legger oss, dvs transport bør planlegges slik at man når overnattingsstedet senest kl 21.

Generell informasjon

Dette er en tur for DNT medlemmer. Bli medlem.

Pris

Overnatting anslås å koste 500-1000kr per person, litt avhengig hvor vi ender opp. I tillegg ordner vi et fellesmiddag på lørdagen og noe kaffe til frokost. Transport ordnes opp individuelt i hver bil. Totalkostnader uten transport anslås et sted i mellom 600 og 1200 kr per person.

Deltakere blir bedt å vippse kr 400 som forskuddsbetaling til booking av overnatting umiddelbart etter påmelding. Slik får vi  booket overnatting så fort vi har oversikt over antall deltakere og snøforholdene. Ved avmelding refunderes forskuddsbetaling kun i tilfelle vi finner ny deltaker som tar igjen plassen.

Kost og losji
Vi skal bo på en hytte med enkelt standard (typ stor campinghytte). Vi skal ordne en fellesmiddag på lørdag, fredag og søndag skal vi stoppe underveis på en veikro. Til frokost skal vi ordne felles kaffe; resten og lunsj må ordnes individuelt.

Forkunnskaper
Dette er en tur med turleder på dugnad. Vi går i et risikofellesskap hvor det forventes at deltakerne skal ha mye erfaring fra tilsvarende turer i vinterfjellet.

Kart
Turkart Hemsedal, 1:50 000 eller Filefjell Topo3000-Lnr3013 1:50 0000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Til denne turen bør man ha randonee eller telemarksski. Veldig tunge frikjørerski anbefales derimot ikke. It tillegg må alle ha med seg komplett skredutstyr som innebære skredsøker, spade og søkestang. Ellers gjelder vinterpakkeliste til DNT: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-skiturer-i-vinterfjellet/

Kontakinformasjon og vilkår

Turområdet bestemmes ut av snøforhold, ev. værvarsel senest den 29.november. I tilfelle det ikke skulle ligge tilstekkelig snø for ok skiføre ved en av de to plasser, avlyses turen og forskuddsbetaling refunderes.

Hvis det ligger nok snø i minst et av områdene gjennomføres turen i utgangspunkt uavhengig av værmelding. Kraftig vind og snøfall er ikke nødvendigvis et problem under tregrensen der man ofte får nydelig fersk pudderføre når været er litt rufsete.

Har du spørsmål angående turen, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Se viktig informasjon vinter.

Turledere

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Topptursafari rundt Hemsedal eller Valdres

Turledere: