Villreinjakt for ikke-jegere og jegerspirer

Arrangement

Fra dato
13. august 2020 kl. 15:00
Til dato
16. august 2020 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, , Historie, Kultur, Natur, Jakt, Matauk, Opplæringsjakt
Arrangører
Sota Sæter, DNT Oslo og Omegn , Explore Skjåk AS
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Villrein og villreinjakt for ikke jegere.

Er du nysgjerrig på villreinjakt, men er usikker på om det er noe for deg? Har du lyst på en naturopplevelse utenom det vanlige?

På Sota Sæter DNT har vi den unike mulighet til å tilby deg som spirende villreinjeger nettopp dette.

I grupper på maks 4 pers blir du loset av en av våre erfarne jaktguider, sammen skal dere oppleve reinsjakt på nært hold. Du vil få tett oppfølging gjennom de tre dagene dere har sammen i Skjåkfjellenes storslåtte natur. Det blir hygge rundt leirbålet, overnatting på eventyrlige Sota Sæter, spennende jakthistorier og nye erfaringer.

Det hele toppes av et vilt måltid basert på naturens egne spisskammers, kanskje er du heldig og får smake på dine nyervervede opplevelser?  

Denne opplevelsen garanterer minner for livet.

Etter siste istid fulgte mennesken etter reinen fra sør og øst i europa til den norske fjellheimen, etter som isbreene trekkte seg tilbake. I Breheimen og Reinheimen ser vi fortsatt sporene etter gamle fangstannleggene som ligger langs reinen har vandret i tusenvis av år. i dag som breene trekker seg tilbake finner vi spor fra en tid da reinen i fjellet var den viktigste resurss.

Den komersielle driften på Sota startet med Skjåk`s store sønn, Svein Kvitingen. Han var fjellets mann og storjeger. I 1894 ble han kontaktet av DNT, og siden den gangen har Sota Sæter i Skjåk vært ett sted hvor man kunne få både kost&losji, samt guiding i fjellet. 

Reinen er fortsatt en viktig ressurs lokalt. Hvert år tildeles lokale jegere ett reinsdyr fra Skjåk Almenning. Resterende legges ut for salg til "utenbygds" jegere. 

I dag har reinsjakta flere funksjoner enn en ren nytteeffekt i form av matauk, jakten er et viktig forvaltningsredskap og utgangspunktet for den sunne og sterke villreinstammen her i Skjåk.

 Vi ønsker å gi våre gjester muligheten til å oppleve hva villreinjakt er og hva det innebærer fra jakten i fjellet til ferdig produkt på tallerken. 

Vertskapet på Sota Sæter ønsker deg velkommen til en minnerik og spennende naturopplevelse.

Skitt jakt.

Pris: 8500,- 

 

Villreinjakt for ikke-jegere og jegerspirer

Villrein og villreinjakt for ikke jegere. Er du nysgjerrig på villreinjakt, men er usikker på om det er noe for deg? Har du lyst på en naturopplevelse utenom det vanlige? ...

Kontaktinformasjon: