Friluftsskole - Skolefri (11-14 år)

Arrangement

Fra dato
22. juni kl. 09:00
Til dato
26. juni
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Kajakk, Fiske, Ungdom, Orientering, Marka, Friluftsskole, 11-14
Arrangører
DNT ung Oslo, Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12223

Finnes det en bedre måte å bruke skoleferien på enn ute i naturen? Velkommen til sommerskole med DNT ung Oslo i uke 26,  en sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien! På SKOLEFRI kan du få bli med på nye utflukter og aktiviteter hver dag vi og avslutter uka med overnattingstur under åpen himmel eller telt i Nordmarka. 

I løpen av uken kan deltakerne prøve å padle kajakk, orientering, fisking, tur og overnatting i friluft. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte jevnaldrende, samtidig som du får et innblikk i DNT sitt varierte tilbud for deg som er ungdom.

Program

Dag 1 - Skog- og fisketur til Store-Åklungen

Vi møtes på DNT Oslo kontoret hver morgen klokka 09.00. Avslutning på samme sted klokka cirka 16.00. Se etter turleder i rød turlederjakke. Foreldre kan få telefonnummer til turleder, dersom det er behov for å gjøre ytterligere avtaler.

Vi starter uken med en skog- og fisketur til Store-Åklungen. Her får vi utforske blåstier, lete etter blåbær, lage bål og prøvd fiskelykken. Vi er ute hele dagen, så pass på å ha med klær etter vær og en god matpakke.

Dag 2 - Ola-dilten på Oppsal

Opplæring i orientering og Ola-dilten står på programmet idag. Vi tar turen til Oppsal for å teste ut et orienteringsopplegg kalt Ola-dilten. Vi starter med å lære opp alle i grunnleggende kartferdigheter og bruk av kompass før vi setter igang med å lete etter poster i terrenget. Dette er kjempemorro og ikke minst utfordrende og lærerikt.

Dag 3 - Kajakk og badetur til Langøyene

Midt på sommeren er noe av det beste vi vet å ta turen ut i Oslofjorden for en dukkert, soling og strandliv. På Langøyene har DNT kajakker til utlån som vi skal disponere i løpet av dagen. Alle kan få prøvd seg og det blir litt opplæring for de som ønsker det. Andre aktiviteter kan være bading eller leker på stranda. Vi bruker hytta på Langøyene til lunsj, så husk grillmat denne dagen!

Dag 4 og 5 - Overnattingstur i Nordmarka (Øyungen)

Idag skal vi på ny ut i Marka og bruke alle de ferdighetene vi har lært i løpet av uka. Vi satser på godt vær slik at vi kan sove under åpen himmel.

DNT tar med tarper vi kan sove under, så alt du trenger av utstyr er en sovepose og et liggeunderlag i tillegg til alt annet personlig utstyr og klær for en overnatting. Turlederne har planlagt et fint sted vi kan lage leir, men kanskje må flere hjelpe til for å orientere oss frem til målet? Vel fremme skal vi uansett lage bål, fiske, leke og spise en god middag sammen. Middagsmaten ordner DNT, men husk å ta med nok mat til matpakkelunsj for 2 dager og frokost siste dag og tursnacks for energipåfyll.

Dagen etter går vi oss en tur i området for å bruke dagen. Vi har det iallfall ikke travelt, selv om de fleste sikkert våkner tidlig. Vi bruker dagen ute på tur før vi er tilbake på DNT Oslos kontorer for turslutt rundt klokka 16.00 fredag.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Generell informasjon

Pris
Kr 500,- (kun full uke). Prisen inkluderer aktivitets- og turlederkostnader 5 dager, middag og overnatting dag 4. 
Ikke-medlemstillegg: kr 400,-. Bli medlem i DNT
MERK! Deltakerne må betale aktuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1 og dekkes av månedskort.

Maks antall deltakere: 20 + 4 turledere.

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka Sommer 1:50 000 og Østmarka 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i våre Tursenter eller i vår nettbutikk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Friluftsskole - Skolefri (11-14 år)

Finnes det en bedre måte å bruke skoleferien på enn ute i naturen? Velkommen til sommerskole med DNT ung Oslo i uke 26,  en sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien! ...

Kontaktinformasjon: